Analytiker: ”Nintendo missar möjligheter att marknadsföra Wii U”

wii u gamepad nintendoland

Industrianalytikern Colin Sebastian har uttryckt sin oro över att Nintendo inte bygger upp tillräckligt hög konsumentmedvetenhet för Wii U trots det faktum att konsolens lansering förväntas komma inom ett fåtal månader. Till VGCharts sade Sebastian:

”Vi är fortsatt oroade över att Nintendo missar möjligheten att bygga upp en större konsumentmedvetenhet inför Wii U-lanseringen den 18 november. Samtidigt som en stark, initial försäljning är trolig med tanke på Nintendos anhängare, tror vi att det kan finnas en liten chans att skapa ett brett konsumentintresse innan nästa generations plattformar från Microsoft och Sony tillkännages under [det första halvåret 2013] och lanseras under det sista kvartalet 2013.”

Sebastian har mycket bra poänger i det han säger. Nintendo kommer att behöva marknadsföra Wii U så mycket de kan, och att missa chansen genom att tacka nej till stora evenemang som Gamescom är beslut som i längden skulle kunna stå dem dyrt. Det är lustigt hur Sebastian dessutom så obekymrat nämner Wii U:s obekräftade lanseringsdatum den 18 november. Om det är rätt datum eller inte återstår att se.

Vad tycker du, har Nintendo misslyckats med att hajpa Wii U?

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

2 kommentarer på "Analytiker: ”Nintendo missar möjligheter att marknadsföra Wii U”"

  1. Kenny 3 september, 2012 kl. 10:27 - Svara

    De bör visa mer reklam för konsolen.. Man behöver inte gå ut med tekniska specifikationer om man inte vill men att visa att det är en helt ny konsol på väg är ngt dom borde göra. Vänner till mig som inte alls lika insatta i spelvärlden tror att det enbart är ett nytt tillbehör till wii och inte en helt ny konsol.. Oroande!

Kommentera