Animal Crossing: New Leaf kommer endast att ha gratis DLC

iwata animal crossing nintendo direct

På en aktiesparträff har Nintendos VD, Satoru Iwata, klargjort att all typ av nedladdningsbart material kommer att vara 100% gratis i det kommande Animal Crossing: New Leaf till Nintendo 3DS. Iwata tror att om ett betalsystem implementerades skulle spelet påverkas negativt. Att tvingas betala för sådant som redan finns tillgängligt i spelet kallar Iwata för ”osunt”. DLC bör endast kosta om det berikar spelupplevelsen, inte om det distraherar.

För spelare är detta bara bra nyheter, men vi får hoppas att Nintendo inte slutar att producera nytt material till spelet förrän en lång tid framåt och att de inte efter bara några år i princip överger det (något de gjort med tidigare spel i serien).

Ser du fram emot Animal Crossing: New Leaf?

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

2 kommentarer på "Animal Crossing: New Leaf kommer endast att ha gratis DLC"

  1. ConraDargo 30 oktober, 2012 kl. 19:56 - Svara

    Ser fram emot? Jag räknar dagarna i min AC-almanacka ;P

    Inte riktigt sant då jag inte äger någonting sådant. Dock så tror jag att de tre små söta AC-modellhusen på hyllan till höger om mig skvallrar en hel del om vilken sucker jag är när det kommer till den här serien :3

    Animal Crossing är kärlek <3

  2. Julius Guldbog 30 oktober, 2012 kl. 21:24 - Svara

    Haha, det kanske kommer upp en sådan almanacka på sidan när den svenska lanseringen närmar sig ;) Wild World har jag spenderat hur många hundra timmar i som helst och är personligen det bästa i serien hittills. Om New Leaf kan bygga vidare på det konceptet riktigt bra kan det bli ett av mina personliga favoriter genom tiderna :)

Kommentera