Eiji Aonuma om att utveckla Zelda med utomstående företag

zelda_hd

Nintendo har under ett par år pratat om möjligheten att Retro Studios skulle komma att utveckla kommande Zelda-spel. Mannen bakom The Legend of Zelda, Shigeru Miyamoto, har tidigare sagt att serien ”kan vara rätt varumärke för den typen av samarbete”.

Producenten Eiji Aonuma uttryckte nyligen sina egna tankar om hur ett sådant samarbete skulle kunna se ut. Han nämnde även hur Nintendo under det senaste årtiondet jobbat med utvecklare som Capcom, Grezzo och Monolith Soft för att förgylla t.ex. Skyward Sword, Ocarina of Time 3D och Minish Cap.

Nintendos utvecklare kommer att fortsätta att arbeta med ett antal olika titlar, jag tror att vi kommer att behöva förlita oss på utomstående företag för grafik och andra element som kräver enorma resurser. Jag är nöjd när samarbete mellan Nintendo och andra företag blir något meningsfullt för båda parter.

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

Kommentera