Att ha en bra ursäkt!

mario stars

Hur många känner igen sig om jag ställer denna fråga?

Ni sitter i ert rum, luften är sval som kommer från fönstret ni försiktigt ställt på vid gavel. Plötsligt uppenbarar de sig, först en och sedan fler och fler. En oändlig armé av Goombas och Koopas, svetten rinner sakta ner för pannan men ni har inte tid att bry er om det. Runt hörnet väntar någon av Bowsers skitungar, redo att sabba allt ni kämpat er igenom.

Ni besegrar Iggy Koopa genom att knuffa tillbaka honom i lavahavet. Ni sätter käppar i hjulet för Ludwig Von Koopa när han försöker steka er med ett eldklot, lika pixligt som vackert (Super Mario World till SNES, just saying). Och när ni tillslut läxat upp snorungen Wendy O Koopa och talat om för henne att alla inte klär sig i prickig rosett, finner ni äntligen tiden att torka pannan och andas en kort stund.

Efter ytterligare några äventyr uppe på Yoshis rygg närmar ni er målet, kungens borg ligger vid horisonten. Ni minns nu ännu en gång varför ni är här, ni har gett ett löfte till en ung blondin som med sin ljusa och skära röst fått era hjärtan att smälta.

Det är mörkt nu, Bowsers slott rymmer många fällor och ett enda snedsteg kan kosta dig mer än ett extraliv. Ett ljud hörs i bakgrunden, och de tycks komma närmare. Helt klart är något farligt på ingång. Ljudet är starkt nu, ni kan nästan ta på det då dörren i ert sovrum snabbt öppnar sig och er mamma kommer in.

Det är en strålande dag ute, solen skiner och fåglarna sjunger. Varför stänger du inte av TV:n och går ut en stund?

Ni vänder er i ett lugnt tillstånd, ert ansiktsutryck är tomt och ni funderar nu på ett svar till denna otroligt jobbiga fråga. Mitt svar brukar kortfattat bli som sådant:

Kära mamma, jag har nu slitit mig igenom åtta långa världar, jag har plockat fler svampar än du någonsin kommer göra och gjort detta med ett givet mål i sikte.

Min mamma har då oftast slått sig ner vid min sida och stirrat mig djupt i ögonen, oförmögen att veta vad som borde sägas.

Och varför, min son, har du gått igenom allt detta?

Jag har då gett henne mitt största leende och sagt med glädje i hjärtat:

Jag har blivit lovad en tårta!

super mario world tårta Att ha en bra ursäkt!

Om Christoffer Heijerdahl Se alla inlägg av
Film- och spelälskande Smögenbo med ett glatt sinne. Söker alltid efter spännande utmaningar och gick nyligen ur Stockholms Filmskola. Jobbar nu flitigt genom sitt produktionsbolag CH Media för att skapa framtida klassiker på filmduken.

4 kommentarer på "Att ha en bra ursäkt!"

 1. Trazh 9 augusti, 2012 kl. 12:59 - Svara

  Haha! En text mitt i prick! Fick ett gott skratt i slutet. Bra där!
  Själv så lyckades jag aldrig få till mina ursäkter så bra.. Blev att jag fick sluta spela och gråta över förlusten.

  • Christoffer Heijerdahl 9 augusti, 2012 kl. 13:57 - Svara

   Haha! =) Tack! Ja, det är svårt det där! Blev gångerna när jag fick se mig besegrad med! =) // CH

 2. Peter 10 augusti, 2012 kl. 10:21 - Svara

  Trevlig text.

  Själv har jag flyttat hemifrån nu så då finns det ingen mamma som kan säga till mig.

  Fast även när jag bodde hemma så satt jag inte och spelade så där jättelänge. Jag tycker att man får ont i huvudet och blir allmänt degig om man sitter för länge framför TV:n.

  • Christoffer Heijerdahl 19 augusti, 2012 kl. 23:20 - Svara

   Tack så mycket Peter! Sant det du säger, kanske var det någon mening med att mamma alltid gjorde som hon gjorde >) // CH

Kommentera