Avslöjar ett patent nya sätt att spela 3DS på?

Detta kan mycket väl vara den sötaste patentansökan någonsin (titta på katten)

Nintendo har nyligen lämnat in en spännande patentansökan som skulle kunna låta en spelare manipulera grafik på 3DS övre skärm med pekpennan, utan att fysiskt röra skärmen. Detta görs möjligt genom att den främre 3DS-kameran registrerar en markör på pekpennans tipp, vilket låter konsolen ”beräkna markörens position i ett tredimensionellt utrymme och sedan använda informationen för att manipulera ett föremål på den övre skärmen”. Funktionen skulle även kunna utnyttja de främre kamerorna för att interagera med AR-föremål.

Patentet visar även hur pekpennan kan komma att ha vibrationsfunktioner. Detta skulle låta dig ”känna” vad det är du rör på skärmen. Men än så länge är dessa bara idéer och troligen inget vi kommer att se inom en snar framtid. Tänk bara på hur mycket el pekpennan skulle dra för att kunna ha ett eget rumble pack… Men vem vet, kanske ser vi det på E3 nästa vecka?

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

Kommentera