Bayonetta 2 utannonserat exklusivt till Wii U!

bayonetta-ar-2-600x300

Ett nytt spel i Bayonetta-serien har ryktats ett bra tag nu och det har avslöjats Platinum Games håller på att utveckla en uppföljare till det populära spelet. Överraskande nog kommer det att släppas exklusivt till Wii U. Detta avslöjades på dagens Nintendo Direct-sändning.

Du kan kolla in den första teasertrailern nedan.

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

4 kommentarer på "Bayonetta 2 utannonserat exklusivt till Wii U!"

 1. Sebastian Lundh 13 september, 2012 kl. 21:02 - Svara

  Men, varför blir spelet exklusivt till Nintendo? Jag förstår vad Nintendo skulle tjäna på det, men varför skulle utvecklaren låta sig begränsas till den konsolen?

  • Julius Guldbog 13 september, 2012 kl. 21:09 - Svara

   Svåra frågor, men jag antar att de har en överenskommelse som är gynnsam för båda parter. Nintendo kan ju förse dem med resurser och annat de kanske inte har, kanske. Platinum Games verkar dessutom gilla Wii U väldigt mycket då de även utvecklar det fräcka The Wonderful 101.

 2. Sebastian Lundh 13 september, 2012 kl. 21:18 - Svara

  Mmm, visserligen kan det vara så att de som sköter själva spelutvecklandet i företaget blir mer eller mindre förälskade i ett system, och gärna vill ha med det att göra, men jag förstår inte varför cheferna skulle göra något sådant, ur ett rent affärsperspektiv, då det begränsar antalet sålda spel.

  Jag kan tänka mig att Nintendo kanske låter företaget behålla all vinst som spelet gör, för att på så sätt få dem över på sin sida. Vad tror ni?

  • Julius Guldbog 13 september, 2012 kl. 21:55 - Svara

   Din teori låter trovärdig, tycker jag. Nintendo har nog verkligen letat efter några riktiga ”must haves” och troligen gör de ganska mycket för att övertyga utvecklare om att Wii U är rätt plattform för terdjepartsprojekt.

Kommentera