Därför saknar Nintendo Land multiplayer online

nintendo-land

Producenten av Nintendo LandKatsuya Eguchi, har i en intervju med Famitsu berättat varför spelet inte innehåller flerspelarlägen online. Enligt Eguchi beror detta på att spelet är gjort för att spelas med vänner och familj i samma rum.

Nintendo Lands multiplayerattraktioner fungerar genom kommunikationen som delas mellan personerna som spelar. De skapades utifrån tanken att de skulle vara något som människor i samma rum kan njuta av.”

Katsuya Eguchi berättade även att utvecklingsteamet från början hade planerat en Star Fox-attraktion till Nintendo Land. Det minispelet omvandlades sedan till det som i slutprodukten är Metroid Blast.

”Generellt var det lätt att matcha gameplay från prototyper med en serie eller en annan. Till exempel fungerar ett spel med luft- och markstrider väl med Metroid. ”

”Det fanns en tid när Metroid Blast skulle bli en Star Fox-titel, men prototypen innehöll ett fordon som svävade runt som en helikopter som vi tänkte aldrig skulle bli en bra matchning för en Arwing.”

Det är alltid intressant att få en inblick i utvecklarnas hjärnor. Vill du lära dig mer om vilka tankegångar som flög genom deras huvuden under byggandet av Wii U-spelet Nintendo Land rekommenderar jag dig att läsa den här artikeln

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

2 kommentarer på "Därför saknar Nintendo Land multiplayer online"

  1. Paul T 13 december, 2012 kl. 11:27 - Svara

    Håller helt och hållet med i deras resonemang gällande multiplayer. Det är alltid roligare när man sitter tillsammans i soffan och spelar.

    • Julius Guldbog 13 december, 2012 kl. 11:54 - Svara

      Har alltid tänkt ungefär samma. Online är en bonus om det finns, men det viktigaste för mig är att lokal multiplayer finns med. Men Nintendo Land hade ju inte varit sämre med ett onlineläge heller, å andra sidan.

Kommentera