De STORA RUBRIKERNA från den amerikanska Wii U-lanseringen!

wii u unboxing iwata

Sammanfattning av helgen

Wii U är äntligen ute, i alla fall i USA. Vi svenskar får vänta lite till, vilket betyder att vi snällt får sitta och titta på medan amerikanerna upptäcker allt först. Men det betyder också att Wii U, när konsolen väl kommer hit, kommer ha fått alla småbuggar och liknande fixade. Vi slipper med andra ord (förhoppningsvis) alla problem en konsol han ha på dag ett.

Det kom en hel del stora rubriker under gårdagens lansering, så vi tänkte att vi skulle sammanfatta dem i ett trevligt paket i stället för att spruta artiklar över er under dagen. Nedan har du alltså de största händelserna från helgens konsolsläpp.

  • Wii U släpptes i USA vid midnatt igår den 18 november och som vanligt var kraftmannen Isaiah ”Triforce” Johnson först i världen att officiellt köpa ett Wii U. Dock var han egentligen inte först, en snubbe fick nämligen chansen att köpa ett Wii U redan på fredagen den 16 från kedjan Walmart. Fotot han laddade upp som bevis kan ha försatt Walmart i trubbel.
  • Som vi tidigare har rapporterat  kräver Wii U en uppdatering för att aktivera funktioner som Miiverse, eShop och Wii U Chat. Det sprang runt ett rykte på svenska spelhemsidor om att uppdateringen skulle ligga på löjligt stora 5GB, något som visade sig vara osant. Naturligtvis startade detta stor uppståndelse men när stressen på Nintendos servrar lade sig och spelare insåg att det inte tog så lång tid att ladda ner uppdateringen på 1GB återfick de lugnet.
  • En annan rolig sak var att Miiverse mötte problem när en NeoGAF-användare av misstag kom in i applikationens debugläge, något som kunde ha gett honom chansen att ändra adminroller och göra konstiga ändringar för alla användare. Nintendo fann dock en lösning på problemet illa kvickt.
  • Wii U eShop lanserades på dag ett (för de som uppdaterade konsolen) och hade totalt 23 spel varav 18 var digitala versioner av fullpristitlar och fem var eShop-exklusiva. I menyn finns en indieavdelning, vilket får en att hoppas att Nintendo nu är lika indievänliga som de låter.

Det var de största händelserna enligt oss men har du något du vill tillägga är det fritt fram att göra det i kommentarsfältet nedan. NintendoBloggen är en svensk sida och kommer främst fokusera på europeiska släppdetaljer, men kommer det någon stor, amerikansk händelse ska vi självklart inte strunta i den. Tro aldrig något sådant.

Vad tycker du om Wii U-släppet hittills?

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

2 kommentarer på "De STORA RUBRIKERNA från den amerikanska Wii U-lanseringen!"

  1. Mattias 19 november, 2012 kl. 16:03 - Svara
    • Julius Guldbog 19 november, 2012 kl. 17:17 - Svara

      Intressant! Kan bli en artikel av det senare. Tack för tipset!

Kommentera