EA satsar ofantliga summor i nästa generation

wii_U_controller_e3_2011

EA har i en rapport nyligen utannonserat att de planerar att spendera otroliga 80 miljoner USD på att utveckla spel till nästa generations konsoler under verksamhetsåret 2013. De meddelar även att de har gått med stor vinst under verksamhetsåret 2012.

80 miljoner USD är ofantliga summor och jag kan med all säkerhet säga att det inte rör sig om endast spel till Wii U och Nintendo 3DS. Vad detta betyder är att vi troligen kommer få nya stationära konsoler på marknaden redan nästa år från Microsoft och/eller Sony. EA har visat stort stöd för Wii U och 3DS hittills så ni behöver inte oroa er för att de ska överge konsolerna.

Wii U kommer ha ett försprång på marknaden efter att ha varit ute i drygt ett år när konkurrenterna flyttar in. Om det är en fördel får tiden avgöra, men en etablerad och nytänkande HD-konsol från Nintendo lär vara tillräckligt för att bjuda på ett riktigt motstånd.

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

Kommentera