För Capcom börjar inte nästa generation direkt med Wii U

WII-U

Nyligen publicerade Capcom föregående års verksamhetsberättelse i vilken företagets VD och ordförande, Kenzo Tsujimoto, snabbt nämner Wii U och hans tankar kring den kommande generationen av spelkonsoler.

”När det gäller utsikterna för nästa räkenskapsår, [tror vi att] även fast Nintendo kommer att släppa den nya spelkonsolen Wii U och även fast marknaden fortsätter att stärkas på grund av ökningen av DLC, krävs det tid innan nästa konsolgenerationscykel börjar på allvar.”

Detta citat har fått mycket illasinnad uppmärksamhet på grund av att det har tolkats fel, anser vi på NintendoBloggen. Efter en snabb genomläsning kan det verka som att Capcom inte ser Wii U som en nästagenerationskonsol, men läser du igen förstår du nog att Tsujimoto aldrig påstådde något sådant. Det enda han sade var att det nog kommer ta tid innan nästa konsolgeneration ”börjar på allvar” och syftade förmodligen på att ”allvaret” inte börjar innan alla nya plattformar befinner sig på marknaden. Det låter väl logiskt?

Ser du Wii U som en ”sann” nästagenerationskonsol?

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

En kommentar på "För Capcom börjar inte nästa generation direkt med Wii U"

  1. Kenny 6 september, 2012 kl. 14:26 - Svara

    Absolut! Nintendo startar alltid nästa generation!

Kommentera