I dag hade legenden Gunpei Yokoi fyllt 71 år

gunpei yokoi

Gunpei Yokoi var en av de största genierna inom videospel hos Nintendo. Under sin tid som anställd hos företaget utvecklade han Game & Watch, Game Boy, Kid Icarus, Metroid och även styrkorset. Med Game & Watch skapade Yokoi en handhållen revolution som spred sig som en löpeld genom världen och ett antal år senare säkrade han Nintendos dominans över marknaden för bärbara konsoler i och med lanseringen av Game Boy.

Oturligt nog omkom Yokoi i en trafikolyka för femton år sedan. Vid det här laget var han 56 år gammal och hade lämnat Nintendo efter det kommersiella fiaskot Virtual Boy, ett av hans sista bidrag hos Nintendo och av många kallat företagets första flopp. I dag, den 10 september 2012, hade Yokoi haft sin 71:a födelsedag, en dag han aldrig kom att uppleva.

Satoru Iwata hävdar att Yokois designfilosofi fortfarande är en del av Nintendo och att den förts vidare till Yokois lärjungar (t.ex. Miyamoto) och att den fortsätter att visa sig i Nintendo nuvarande användning av teknik i och med Wii och 3DS. Utan Yokois skapelser hade spelindustrin inte varit densamma och med all säkerhet har varje efterkommande konsol influerats av honom på något vis. Så viktiga var hans idéer.

Tänk på det nästa gång du spelar spel.

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

Kommentera