Iwata: ”3D-grafik att vara mindre viktigt för framtida konsoler”

satoru iwata gdc

I en intervju med tidskriften The Independent har Nintendos VD Satoru Iwata sagt att även fast han uppskattar 3DS glasögonfria 3D-effekt, tror han att den inte kommer att vara en av de viktigaste funktionerna hos framtida konsoler från företaget. Han tror att 3D-effekten endast kommer att presenteras som ”ett mindre element”.

”Generellt sett tycker jag att 3D är bättre än 2D. Det är naturligtvis trevligt att ha fin grafik, men inte nödvändigtvis på egen hand, därför tror jag inte att vi kommer att presentera [3D-effekten] som en av de viktigaste funktionerna hos våra konsoler i framtiden. I stället kommer 3D att finnas där som ett mindre element.”

Nintendo kommer nog aldrig att göra sig av med 3D-effekten helt och hållet (den har trots allt fungerat fantastiskt för 3DS) utan kommer nog i stället bygga vidare på den grund de lade med 3DS. Detta låter logiskt då 3DS efterträdare egentligen inte kan ha samma försäljningsargument som dess föregångare.

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

Kommentera