Iwata: ”Miiverse ska bli ett Facebook för spelare”

miiverse 2

”En spelares sociala nätverk”

I en intervju har Nintendos VD, Satoru Iwata, sagt att Nintendo siktar på att skapa en plattform där spelintresserade ska kunna dela sina erfarenheter med varandra. Innan E3 utannonserade Iwata det sociala nätverket Miiverse, en plats som enligt Nintendo ska komma att fungera som ett Facebook för spelare. Han anser att spelandet har kommit in i en tidsålder då till och med ett singelspel kan ha en social komponent i sig och hoppas att det låter de som spelar ensamma att känna sig som om de inte spelar utan sällskap.

”Facebook är något som socialt förenar dig med många olika människor, men det garanterar inte att de människorna du interagerar med via Facebook är spelintresserade. Jag tycker inte att de livserfarenheter du har med dig – erfarenheter du kanske delar med dina vänner på Facebook – inte är lika mycket värda som de spelerfarenheter du delar med andra personer.”

”Jag känner att vi behöver skapa – eller framföra – en spelplattform som en plats för att skapa detta sociala samspel för spelintresserade människor, antar jag. Så det är ungefär anledningen till att vi skapade Miiverse.”

Även fast Facebook förenar miljoner människor med olika intressen, varav endast några är spelrelaterade, är plattformen inte skräddarsydd för spelare – något som Nintendos Miiverse kommer att vara. Om Miiverse blir ”The Nintendo Gamer’s Facebook” återstår att se.

Vad tror du, kan du se dig själv använda Miiverse dagligen?

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

En kommentar på "Iwata: ”Miiverse ska bli ett Facebook för spelare”"

Kommentera