Iwata om Wii U och konsolens framtida konkurrens

iwata-gdc-2011-5293_610x407-600x300

Nintendos VD, Satoru Iwata, har i en intervju sagt att han tycker det är tråkigt när han hör att människor anser att Nintendo skulle klara sig bättre om de slutade att tillverka hårdvara. Han tycker att Nintendo ska fortsätta med sin nuvarande strategi, som innebär att de försöker särskilja sina produkter så mycket som möjligt från konkurrenternas hårdvara.

”När vi skulle lansera Wii var det många som sade att ”Nintendo borde sluta tillverka hårdvara”. Resonemanget bakom detta var att Nintendo inte skulle ha någon chans mot Microsoft och Sony. Jag anser att Nintendo inte ska tävla med samma budskap och underhållning mot dessa företag.”

”Vi har inte ändrat vår strategi. Vi bryr oss helt enkelt inte om vilken typ av ”starkare” hårdvara Microsoft och Sony kan producera under 2013. Vårt fokus ligger på hur vi kan göra vår nya konsol annorlunda än deras.”

”Priset på konsolen kommer att vara en av de viktigaste faktorerna när vi lanserar den. Wii U kommer att släppas i en annan miljö än vad Wii gjorde under dess lanseringsperiod.”

Vad detta innebär för Wii U och Nintendos räkning är svårt att säga, men det är tydligt att de siktar på att göra Wii U till en unik maskin. För ett tag sedan meddelade Nintendo att de kommer att avslöja pris och släppdatum för Wii U under hösten.

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

Kommentera