Kan Wii U GamePad inte laddas via USB?

wii u metroid blast

Både Premium- och Basic-paketet med Wii U innehåller en nätkabel till Wii U GamePad, vilket betyder att du måste ladda kontrollen via ett eluttag i väggen. Wii U-konsolen har fyra USB 2.0-uttag men Nintendo har inte bekräftat om kontrollen kan laddas via dessa med en separat kabel eller om ett enskilt eluttag är ett måste.

I en nygjord intervju har Nintendo sagt att ”GamePad [utöver nätsladden] även kan laddas via laddningsstationen som följer med Premium-paketet”. När de frågades om möjligheten att ladda den via USB-portarna berättade de att de ”inte har någon information att delge i nuläget”.

Ett kryptiskt svar från Nintendo, men vi får se vad framtiden utvisar. Vill du att Wii U GamePad ska kunna laddas via USB eller föredrar du ett gammalt, hederligt eluttag?

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

Kommentera