Kan Wii U GamePad visa stereoskopisk 3D?

super mario 3d land

Det har visat sig att en projektledare från Ubisoft har sagt att Wii U-versionen av Assassin’s Creed III kommer att kunna spelas i 3D med hjälp av speciella glasögon. Vi vet att Wii U har möjligheten att visa 3D-bilder på en TV, men projektledaren från Ubisoft hävdar att detta även är möjligt att göra på GamePads skärm. Detta låter intressant och hade inte förvånat om det var sant, men fram tills Nintendo har bekräftat det kan vi inte annat än att kalla det ett rykte.

Hade det varit häftigt med 3D på GamePad?

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

4 kommentarer på "Kan Wii U GamePad visa stereoskopisk 3D?"

 1. DavidBluBB 31 oktober, 2012 kl. 11:49 - Svara

  Låter inte troligt. Nintendo skulle ha pushat på en sån funktion i sin marknadsföring.

  • Julius Guldbog 31 oktober, 2012 kl. 12:14 - Svara

   Det låter lite överdrivet, men det hade inte förvånat om Nintendo ”låser upp” funktionen i framtiden för att kunna möta konkurrensen från andra företag. GameCube hade inbyggd 3D-teknik, men det användes aldrig.

   • DavidBluBB 31 oktober, 2012 kl. 12:40 - Svara

    Ja, möjligheten kanske finns hårdvarumässigt i Wii U men tror inte att gamepaden är designad för det. Det skulle i så fall behövas, som med 3DS ”dubbla” skärmar som dubblar den horisontala upplösningen. Att bygga in en sån funktion med ökade kostnader utan att berätta för pressen låter som en mycket skum lösning. Men kan mycket väl tänka mig att det finns möjlighet att ge output för tredjeparts, eller framtida förstaparts, 3D skärmar. Men jag tror absolut inte att skärmen på gamepaden är gjord för detta.

    Hoppas du förstår vad jag menar ^^

    • Julius Guldbog 31 oktober, 2012 kl. 13:10 - Svara

     Det var mest önsketänkande från min sida ^^ Det hade varit en mycket dum idé att ha med det från början utan att berätta för någon. Men när kostnaderna går ner kanske vi får en GamePad med 3D-skärm. Men om det blir ett nytt tillbehör till Wii U eller en framtida konsol återstår att se. Vad tror du?

Kommentera