Kommer Nintendos första Wii U-spel endast att köras i 720p?

wii-u-e3-2012

Hur stark är Wii U egentligen? Det är en fråga som många har ställt sig under det senaste året utan att få ett ordentligt svar. Nintendo har redan bekräftat att konsolen kommer att klara av att visa bilder i full HD-upplösning (1080p), men nyligen hörde vi rykten om att de första Wii U-spelen endast kommer att köras i den lägre upplösningen 720p. Nintendos härlige Scott Moffit frågades nyligen om vad som stämmer för Nintendos egna lanseringstitlar, och han svarade kort och gott: ”Jag tror det är 1080p”.

Wii U är fortfarande ungt och det kommer troligen att ta ett tag innan utvecklare kan utnyttja dess fulla potential. Det är nog säkert att anta att de flesta spelen kommer att renderas i 1080p strax efter konsolens lansering.

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

3 kommentarer på "Kommer Nintendos första Wii U-spel endast att köras i 720p?"

  1. Carl-Johan 19 juni, 2012 kl. 11:46 - Svara

    1080p är sällsynt i spel för att utvecklare insåg att det var en dum idé att försöka rendera spel i så absurt höga upplösningar istället för att spendera hästkrafterna på mer vettiga saker, så som att försöka få spel att se mer fotorealistiska eller vackra ut. Detta är inte något som kommer ändras på ett långt tag. Om Wii U är tillräckligt mycket starkare än sina konkurrenter (alltså 360 och PS3, inte Microsofts och Sonys nästa konsoler) så kan vi komma att se multiplatform-spel som är i högre upplösning på Wii U än andra konsoler, men då kommer det snarare vara ett tecken på lathet, eftersom utvecklarna då uppenbarligen hade resurser till att faktiskt göra spelet snyggare med fler effekter och så vidare istället för att helt enkelt visa spelet i fler pixlar.

    • Julius Guldbog 20 juni, 2012 kl. 12:20 - Svara

      Förstår hur du menar, har ofta svårt att se skillnad på 720p och 1080p. Men personligen tror jag inte att skillnaderna i grafik kommer att vara så stora denna generationen jämfört med den förra. Kommer det nya konsoler från Sony och Microsoft inom ett par år kommer de att vara lika mycket konkurrenter till Wii U som Xbox 360 och PS3 är i dag. Det handlar inte om ren hårdvaruprestanda utan i stället vad som tilltalar konsumenternas plånböcker mest.

Kommentera