Marknaden för 3DS-spel har vuxit med 89% från förra året

annonsering_nintendobloggen

Nintendo har via ett pressmeddelande berättat att den nord- och sydamerikanska försäljningen av mjukvara till 3DS sedan september förra året har ökat med 89%. New Super Mario Bros. 2 sålde 295 000 exemplar under förra månaden och Mario Kart 7, Star Fox 64 3D, Kid Icarus: Uprising och The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D fick sig även de en kraftig säljknuff.

Nintendo tillägger även att Super Mario 64 DS nu korsat fem miljoner sålda exemplar i Nord- och Sydamerika. Det är det tredje DS-spelet som lyckats nå det målet, de resterande två är New Super Mario Bros. (10, 6 miljoner) och Mario Kart DS (8,5 miljoner).

För Nintendospelare borde detta vara extremt goda nyheter då fler sålda spel leder till att stödet för konsolen ökar från spelutvecklare runt om i världen. Det i sin tur leder förhoppningsvis till vi får ännu fler nya och spännande titlar att fördjupa oss i.

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

4 kommentarer på "Marknaden för 3DS-spel har vuxit med 89% från förra året"

 1. pepsi 12 oktober, 2012 kl. 19:42 - Svara

  Bara tre DS spel som sålt mer än 5 miljoner? dont make me laugh. Finns ju Pokemon.
  Fast iofs nu gäller det amerika…

  • Julius Guldbog 13 oktober, 2012 kl. 00:25 - Svara

   Det gäller ju som sagt endast för de amerikanska kontinenterna. Men det DS-spel som sålt mest globalt är ju New Super Mario Bros. som i den senaste officiella rapporten sålt otroliga 29,09 miljoner exemplar, om jag minns rätt.

 2. Pär 17 oktober, 2012 kl. 11:19 - Svara

  hmm.. hur är det med den skandinaviska marknaden? har Bergsala släppt någon information om deras försäljning?

  • Julius Guldbog 17 oktober, 2012 kl. 11:44 - Svara

   Nej, inget som hamnar i samma kategori. Speltoppen släpps ju varje vecka, men det är svårare att få tag på statistik som liknar just detta.

Kommentera