Miyamoto: ”Istället för att tänka på konkurrens kan jag skänka världen nöje”

miyamoto_nintendo_shigeru

I en intervju frågades Shigeru Miyamoto vad han tycker om Nintendos konkurrenter. Miyamoto tycker det är intressant hur andra företag lånar idéer från Wii U så kort tid efter dess avtäckning, då det tidigare har tagit flera år för dem innan de (likt Wii och DS) introducerade sina egna spelplattformar med pekskärmar och motion control. Han säger att hans jobb är att skänka världen nöje snarare än att fokusera på konkurrensen.

”Det faktum att vi mindre än ett år efter att vi introducerade Wii U redan ser andra företag som försöker röra sig i samma riktning antyder att det finns en enorm mängd möjligheter i vad vi har visat hittills. Men vad vi handlar om är att skänka människor nöje. Så snarare än att fokusera på konkurrensen tycker jag att det är mitt jobb att gå upp på scen och visa att jag kan få andra att ha roligt genom att ha roligt själv.”

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

Kommentera