Miyamoto tilldelas Prinsen av Asturiens pris

miyamoto e3 zelda shigeru

Den legendariske spelutvecklaren Shigeru Miyamoto har vunnit Spaniens prestigefulla Prinsen av Asturiens pris. Utmärkelsen tilldelas människor som har gjort anmärkningsvärda insatser inom vetenskap, humaniora eller samhället. Juryn hyllade Miyamoto för att ha förvandlat videospel till ett medium kapabelt att föra samman människor oavsett kön, ålder eller kulturell status. ”Genom att utesluta våld från sina skapelser har Miyamoto revolutionerat spelindustrin,” tillade juryn efter att ha tilldelat honom priset.

Vackert ödmjukt valde Miyamoto att framhäva sina medarbetares insatser i sitt tackuttalande.

Jag är mycket hedrad över att få vara den som valts att ta emot Prinsen av Asturiens pris för Kommunikation och Humaniora.

Att skapa videospel är mycket av ett lagarbete, därför känner jag vördnad i att väljas för denna hedervärda utmärkelse. Jag skulle vilja ta emot detta å mina vänner och kollegors vägnar som jag tillsammans med har skapat videospel genom åren.

Jag ska fortsätta mitt arbete så att videospel kontinuerligt ska kunna erbjuda nöje och glädje till människor i alla åldrar över hela världen.

Jag och redaktionen passar på att ge Miyamoto ett mycket stort grattis!

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

Kommentera