Miyamoto vill se Metroid och Star Fox på Wii U

metroid_star_fox

Nintendos speldesigner Shigeru Miyamoto har i en intervju nyligen pratat löst om hur han skulle vilja se Metroid och Star Fox komma till Wii U. Han ser tydligen ”intressanta möjligheter” för Metroid och tror att spelserien väldigt lätt skulle kunna anpassas till deras kommande konsol. Om han personligen välja en spelserie skulle det bli Star Fox.

Jag har väldigt lätt att föreställa mig att Metroid kan tillämpas på ett unikt sätt på Wii U. Med ytterligare en skärm och det inbyggda gyroskopet skapas det en hel del potential, något som gör att vi kan återuppliva många av våra spel på helt nya sätt. Möjligheterna som GamePad ger skulle kunna vara fantastiska för Metroid.

Detta kan inte ses som en utannonsering på något vis, men med tanke på att det är Miyamoto själv som visar intresse för spelen finns det en ganska stor chans att de kanske utvecklas nu eller i alla fall är planerade att arbetas på i framtiden.

Vad tror du?

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

3 kommentarer på "Miyamoto vill se Metroid och Star Fox på Wii U"

  1. Christoffer Heijerdahl 10 juli, 2012 kl. 11:31 - Svara

    Helt klart intressant! Ser fram emot nya äventyr med dem båda. Star Fox Adventure till Game Cube var verkligen mysigt!

    • Julius Guldbog 11 juli, 2012 kl. 11:29 - Svara

      Det var det verkligen! Hoppas innerligt att de vågar ta ut svängarna lite i nästa Star Fox!

Kommentera