Nedladdningsbara Wii U-spel kan inte sparas på ett SD-kort

sd-kort nintendo

Nintendo i Japan har bekräftat att nedladdningsbara spel köpta från Wii U eShop inte kommer att kunna lagras på ett SD-minneskort. På deras officiella hemsida står det att:

Nedladdad mjukvara kan endast spelas på det Wii U det ursprungligen köptes från. Det betyder att om du laddar ned ett spel till en extern hårddisk och försöker använda den hårddisken på ett annat Wii U kommer det inte att fungera. Nedladdad mjukvara sparas till det interna minnet eller vad som är anslutet till ett USB-uttag. Spel kan inte sparas på SD-kortet.

Til en början kan detta låta konstigt, men med tanke på att filstorlekarna på eShop-versioner av New Super Mario Brosoch Nintendo Land ligger på flera GB vardera är det nog bättre att skaffa en extern hårddisk om du planerar att köpa många spel digitalt. Med tanke på att vissa spel dessutom överstiger tio GB i storlek (Tekken Tag Tournament 2 16 GB t.ex.) inser du ganska snabbt att det inte är lönsamt att köpa dyra SD-kort när du kan få mycket mer minne till ett lägre pris i en extern hårddisk.

Hade du sett fram emot att lagra spel på ett SD-kort?

Tipstack till Mikael Tedh Larsson

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

2 kommentarer på "Nedladdningsbara Wii U-spel kan inte sparas på ett SD-kort"

  1. Matte 11 november, 2012 kl. 18:19 - Svara

    Inget som stör mig. Blir alla gamla vc spel från wii på interna minnet..å nya större spel på en hårddisk

    • Julius Guldbog 12 november, 2012 kl. 10:56 - Svara

      Låter som en smart taktik. Ska bli spännande att se hur lång tid dataöverföringen tar konsolerna emellan (Wii och Wii U) det tar sin lilla tid med DSi- och 3DS-spel.

Kommentera