New Super Mario Bros. 2 och 3DS XL säljer utmärkt världen över!

new super mario bros 2 3ds xl

Famitsu har rapporterat att Nintendo 3DS XL och New Super Mario Bros. 2 sålt fantastiska mängder sedan de båda släpptes i Japan i lördags. Under de två första dagarna krängde New Super Mario Bros. 2 hela 431 000 exemplar och under samma dagar sålde 3DS XL 192 000 enheter. Den första 3DS-modellen sålde under motsvarande period 371 000 konsoler i Japan.

I Storbritannien har det avslöjats att konsolen sålde extremt nära 10 000 enheter nu i helgen, vilket är en bra start. Dessa försäljningssiffror beräknas dock gå upp markant när New Super Mario Bros. 2 släpps i Europa den 17 augusti.

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

5 kommentarer på "New Super Mario Bros. 2 och 3DS XL säljer utmärkt världen över!"

 1. Jacob 1 augusti, 2012 kl. 14:55 - Svara

  Hela världen = Japan? :)

  • Julius Guldbog 1 augusti, 2012 kl. 16:45 - Svara

   Nej, Japan är bara ett av alla världens länder ;) Rubriken syftar på att försäljningssiffrorna varit höga på olika platser i världen.

 2. Sebastian Lundh 1 augusti, 2012 kl. 15:53 - Svara

  Det är glädjande att det fortfarande går bra för de handhållna konsolerna, trots konkurrensen från plattorna och smarttelefonerna. Man undrar dock hur framtiden kommer att se ut, då konkurrenternas prylar blir allt mer avancerade.

  • Julius Guldbog 1 augusti, 2012 kl. 22:53 - Svara

   Ja, det behövs riktiga konsoler och intresset finns ju, något siffrorna verkligen visar. Ja, vad framtiden har i sitt sköte är svårt att veta. Men dedikerade spelkonsoler kommer nog inte att försvinna på ett bra tag. Men självklart kommer det nog bli svårare att utmärka sig från konkurrenterna.

   Kanske ser vi Nintendo 3DSi XL Lite U om några år? ;-)

 3. Sebastian Lundh 2 augusti, 2012 kl. 06:48 - Svara

  Ja, det kanske vi gör. Det ska dock bli spännande att se vad Nintendo, och möjligtvis även Sony, kan göra för att göra sig annorlunda från konkurrenterna.

Kommentera