Ni no Kuni kommer inte att släppas i Europa

ninokuniDS

Tråkiga nyheter väntar för DS-ägare som hoppades få lägga vantarna på Ni no Kuni, samarbetet mellan Layton-skaparna Level-5 och animationsstudion Studio Ghibli. Spelet kommer inte att översättas och lanseras utanför Japan till DS på grund av den inbundna bok som medföljer. Enligt Akihiro Hino, VD för Level-5, vore det helt enkelt för mycket besvär i att översätta och lansera spelet utomlands på grund av dess komplexitet.

Detta är sannerligen inga roliga nyheter, men en tröst är att versionen till Playstation 3 fortfarande kommer att lanseras i Sverige år 2013 (jobbigt om du endast äger Nintendo-konsoler).  Vi får hoppas att Level-5:s beslut inte påverkar deras andra kommande spel från att översättas och lanseras i väst, typ Professor Layton VS. Phoenix Wright.

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

Kommentera