Nintendo förbereder inför Miyamotos avgång

Shigeru_miyamoto_louvren_3ds_ljudguide

Nej, Miyamoto kommer inte att gå i pension. Det är något som Nintendos VD Satoru Iwata har bekräftat på en aktiesparträff i dagarna. Men till slut (som vilken person som helst) kommer han en dag bli för gammal för att fortsätta sitt arbete hos Nintendo och oundvikligen dra sig tillbaka. Detta förstår Nintendo mycket väl och Iwata har sagt att företaget gör sitt bästa för att undvika en situation där de går utan kreativa och unika spelutvecklare.

”Shigeru Miyamoto jobbar fortfarande aktivt för att skapa nya saker, men vi arbetar samtidigt för att kontrollen på samma gång sakta ska övergå till yngre personer. Naturligtvis kommer en dag då våra spelutvecklare blir för gamla för att fortsätta med sina nuvarande positioner och vi finner oss ståendes utan behöriga ersättare, vilket minskar vår konkurrenskraft. Vi förbereder oss för att undvika en sådan situation.”

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

2 kommentarer på "Nintendo förbereder inför Miyamotos avgång"

  1. Christoffer Heijerdahl 6 juli, 2012 kl. 05:37 - Svara

    Helt klart kommer det att vara en sorgens dag när vi ser Mr Miyamoto lämna Nintendo. Men som sagt, Life goes on…. Vi får hoppas att han samlat på sig en fee i en ”bottle” eller samlat ett par 1-up…. =)

    • Julius Guldbog 6 juli, 2012 kl. 16:00 - Svara

      Haha, ja om det finns något sådant i verkligheten är det garanterat han som har dem ;-)

Kommentera