Nintendo introducerar Miiverse till Wii U!

miiverse_1

Nintendos VD, Satoru Iwata, har i natt utannonserat nya detaljer rörande Wii U:s meny- och online-funktioner. En av nyheterna är Miiverse, ett Mii-baserat socialt nätverk som bl.a. ger dig möjligheten att text- och videochatta med dina vänner.

Det första som dyker upp när du startar Wii U är Miiverse Plaza, detta kan alltid nås medan du spelar. Härifrån kan du skicka meddelanden till vänner och be om hjälp om du har fastnat i ett spel. Du kan skicka skärmdumpar, handskrivna meddelanden (som i Nintendo Letter Box) och vanliga textmeddelanden. Detta kan göras både privat mellan två människor eller med flera personer i öppna chattrum.

Miiverse kommer att stödjas av alla Wii U-spel och kommer i framtiden även att finnas tillgängligt via Nintendo 3DS, Mac- och PC-datorer samt mobiltelefoner.

Ni kan se en trailer nedan:

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

2 kommentarer på "Nintendo introducerar Miiverse till Wii U!"

Kommentera