Nintendo lägger ned produktionen av Aqua Blue

nintendo_3ds_aqua_blue

Nintendo har meddelat att de planerar att lägga ned tillverkningen av Nintendo 3DS-konsoler i färgen Aqua Blue. På deras japanska hemsida står det att produktionen ”upphör inom kort”.

Med tanke på att Nintendo nyligen släppte en ny sorts 3DS i färgen Cobalt Blue i Japan låter det rimligt att de helt enkelt vill ha endast en blå nyans i regionen. Om detta betyder att Nintendo ska sluta distribuera färgen över hela världen eller endast i Japan är oklart.

Personligen tror jag att det rör sig om en gradvis global avveckling då Aqua Blue troligen inte säljer lika bra längre nu när det kommit nya färger som Flame Red och Pearl Pink.

Vilken färg föredrar du?

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

2 kommentarer på "Nintendo lägger ned produktionen av Aqua Blue"

 1. Frezdaner 11 maj, 2012 kl. 20:18 - Svara

  Inget jag direkt kommer sakna. Min första 3DS hade den färgen pga att bara fanns en enhet kvar när jag skulle köpa min på Game och den hade just den färgen. Sen så längtade jag efter en röd… Sen kom den via versionen och då bestämde jag mig för att byta mig uppåt.

  Men nu med alla special versioner så som Metal gear och Dragon quest så börjar man undra om man inte skulle äga en till…

  Byte för övrigt till mig en Vita för den gamla 3DSen=)

  • Julius Guldbog 11 maj, 2012 kl. 22:16 - Svara

   Sedan dag ett har jag längtat efter en lila 3DS, som förhoppningsvis kommer till Sverige inom en snar framtid. Jag är dock mycket nöjd med min Aqua Blue. Jag valde den över den svarta på lanseringsdagen.

   Men så fort Midnight Purple (eller Gamecube-lila, som jag kallar den) kommer hit så kan det hända att min Aqua Blue byts ut, förutsatt att den går sönder eller liknande :)

Kommentera