Nintendo delger nya förluster – sänker vinstprognos med 70%

Nintendo_har_pengar_punkt_slut

Nintendo har släppt en ny rapport som beskriver företagets ekonomi för det senaste halvåret. Förra året förlorade de för motsvarande period cirka 70 miljarder yen (350 miljoner USD), något som förbättrades i år då förlusten mer än halverades ner till 28 miljarder yen.

Något som dock fortfarande är ett problem är försäljningen av Nintendo 3DS utanför Japan, den understiger de förväntade försäljningssiffrorna. På grund av detta har Nintendo sänkt den planerade vinsten för 2013 från 20 miljarder yen ner till endast sex miljarder yen. Detta är troligen säkerhetsåtgärd och kan mycket väl förändras efter hur hur bra Wii U säljer.

Utan tvekan ser Nintendo nog fram emot att rapportera gladare siffror efter årsskiftet, men det återstår att se. Tror du att Nintendo kan återhämta sig?

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

7 kommentarer på "Nintendo delger nya förluster – sänker vinstprognos med 70%"

 1. Tommy Håkansson 24 oktober, 2012 kl. 14:48 - Svara

  Förlust? De förlorar ju inte pengar. De tjänar mindre än de förväntat sig. Inte riktigt samma sak. Eller har jag missat något?

  • Pär 24 oktober, 2012 kl. 15:14 - Svara

   är nästa säker på att de som sagt gjorde en förlust detta halvåret. och att vinstprognosen syftar på nästa års ev vinst.

  • Peter 24 oktober, 2012 kl. 16:36 - Svara

   Tommy: Jag tror att det är så inom företagsvärlden så kallar man det förlust när man tjänar mindre pengar än vad man berätknat.

   Och jag tror det är så alla gör.

   Om man sälger grejer för 100 miljoner och säger att man gjorde en fölust på 25 miljoner så innebär det inte att man förlorat alla 100 miljoner och de 25 utan att man har 25 miljoner till att man når upp till den beräknade vinsten.

   Typ nåt sånt. Jag är inte ekonom så det kan hända att jag missuppfattat allting, men det är i alla fall så jag tolkat det.

   • Pär 25 oktober, 2012 kl. 11:17 - Svara

    nä jag är ganska övertygad om att det rör sig om en faktisk förlust och inte en minskad vinst. förra året noterade nintendo sin första förlust i företagets historia. det var alltså en förlust inte vinst minskning och det samma gäller detta resultatet.

 2. Pär 24 oktober, 2012 kl. 15:12 - Svara

  hmm.. kan personligen inte riktigt förstå varför 3dsen inte säljer bättre här. Känns betydligt roligare än tegelstenen PSV.

  • Pär 24 oktober, 2012 kl. 15:17 - Svara

   (jag räknar inte med telefonskärpen, eftersom de än så länge , enligt mig i alla fall, saknar riktiga spel. Dvs spel som inte ser ut som de gratis spel som finns på nätet.)

Kommentera