Nintendo-SM återvänder på GAMEX 2012!

super_mario_galaxy_2

Bergsala AB (Nintendo i Sverige) har via ett pressmeddelande utannonserat att det länge utdöda Nintendo-SM nu gör comeback på GAMEX-mässan i Stockholm den 1 – 4 november. Läs mer i pressmeddelandet nedan:

Nintendo-SM är äntligen tillbaka! Kvaltävlingar och final kommer att hållas på spelmässan Gamex på Kistamässan i Stockholm den 1-4 november. Så nu är det äntligen dags så börja hårdträna och ta dig an utmaningen att bli Svensk Mästare i Nintendo 2012!

Kvaltävlingarna till finalen i Nintendo-SM kommer att hållas på Gamex under de tre första dagarna det vill säga den 1-3 november. Du väljer själv vilken av de tre dagarna du vill försöka kvala in. Den stora finalen hålls på söndagen den 4 november på Gamex.

- Många har hört av sig genom åren och önskat att vi skulle återinföra Nintendo-SM i någon form. Svenska Mästerskapen i Nintendo gick ju av stapeln första gången redan 1992 och var i många år en populär och rikstäckande spelturnering. Så det här ska bli grymt kul att göra, säger Johan Lenngerd, projektledare för årets Nintendo-SM.

Den slutlige vinnaren kan titulera sig Svensk Mästare i Nintendo och vinner ett stort, fullmatat paket med Wii U, spel och tillbehör som levereras till vinnaren en vecka innan produkterna ens haft release i Sverige. Vinnarpaketet kommer innehålla en Wii U Premium Pack Black, två Wii Remote plus, två Nunchuk, en Pro Controller Black, ett exemplar av spelet New Super Mario Bros. U samt tre andra valfria lanseringsspel.

- Alla som vill vara med kan anmäla sig på plats på Gamex. Vi kommer ha en monteryta där som enbart är för årets Nintendo-SM, berättar Johan Lenngerd.

Exakt alla spel som deltagarna i årets Nintendo-SM kommer att få tävla i vill inte Johan Lenngerd avslöja, men två spel verkar i alla fall självklara:

- Vi kommer ha med Mario Kart 7 och Mario Party 9 i tävlingarna, så de spelen är inte fel att börja hårdträna. I övrigt kan det nog dyka upp vilket spel som helst. Vi har ju en hel del spel som funkar i såna här sammanhang. Sen har vi förstås också tillgång till Wii U om vi vill göra det ännu mer utmanande för finalisterna, säger Johan Lenngerd.

Detta är oerhört spännande nyheter och NintendoBloggen kommer självklart att vara på plats för att spana in tävlingen och rapportera från mässan. Läs mer om Nintendo-SM på Nintendo i Sveriges hemsida.

Ska du ställa upp?!

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

2 kommentarer på "Nintendo-SM återvänder på GAMEX 2012!"

 1. Tommy Håkansson 17 oktober, 2012 kl. 13:51 - Svara

  Vänta… Tävla i mario Party 9? Hur fan går det till?

  • Julius Guldbog 20 oktober, 2012 kl. 00:03 - Svara

   Ja, exakt hur det går till vet jag inte. Just 9 är väl det jag tror passar bäst att tävla i när det gäller Mario Party-serien. Det är enligt egen erfarenhet det mest rättvisa och avgörs inte lika mycket på tur som de tidigare delarna.

   Roligt att höra att du ställer upp! :D

Kommentera