Nintendo svarar på anklagelserna för barnarbete

wii u metroid blast

Angående det hett debbaterade faktumet att barn har varit delaktiga i fabrikstillverkningen av Wii U hos Foxconn har Nintendo gett sitt svar på saken i ett purfärskt pressmeddelande.

”Nintendo står i förbindelse med Foxconn och utreder ärendet. Vi tar vårt ansvar som ett globalt företag på största allvar och har förbundit oss en etisk policy för inköp, tillverkning och arbetskraft. För att säkerställa ett fortsatt uppfyllande av vårt samhällsansvar i hela vår leverantörskedja etablerade vi upphandlingsriktlinjerna Nintendo CSR i juli 2008. Vi kräver att alla produktionspartners, inklusive Foxconn, uppfyller dessa anvisningar, som bygger på relevanta lagar, internationella normer och riktlinjer. Om vi finner att någon av våra produktionspartners inte uppfyller våra anvisningar, kräver vi att de ändrar sina rutiner i enlighet med Nintendos politik. För mer information om Nintendos Corporate Social Responsibility-rapport, besök http://www.nintendo.co.jp/csr/en/index.html. ”

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

7 kommentarer på "Nintendo svarar på anklagelserna för barnarbete"

 1. pepsi 18 oktober, 2012 kl. 21:01 - Svara

  Det här är så hemst.

 2. goteki 18 oktober, 2012 kl. 23:25 - Svara

  Har vi fått reda på om Wii U är bakåtkompatibel med Gamecube?

  • Julius Guldbog 19 oktober, 2012 kl. 07:24 - Svara

   Det har bekräftats att Wii U endast är bakåtkompatibel med Wii. Dock är det troligt att GameCube-spel kommer att kunna köpas via Virtual Console. Wii U saknar ju bland annat ingångar för GC-kontroller och GC-minneskort.

  • pepsi 19 oktober, 2012 kl. 10:30 - Svara

   Hej, vänta. Vi får veta att Wii U är tillverkad av barnarbetare och du frågar om Wii U är bakåtkompatibel med Gamecube????

   • DavidBluBB 19 oktober, 2012 kl. 11:11 - Svara

    Gott observerat.

   • goteki 19 oktober, 2012 kl. 15:47 - Svara

    Jag håller med. Det är olyckligt att jag fråga de på den här nyheten. Jag kom in på den här bloggen med min fråga och tog första bästa komentarsfält jag hittade. Ber om ursäkt för det.

    Nintendo har flera gånger visat att de inte är ett godhjärtat företag i alla lägen. Det var inte länge sedan man läste om hur de bidrar till krig i länder där de utvinner metaller. Och nu detta om barnarbete gör en väldigt besviken. Nintendo må göra bra spel, men hur de tillverkar dom verkar inte vara särskilt fair. :/

    Julius: Tack för svar. Även fast jag frågade på ett olägligt ställe.

    • Julius Guldbog 19 oktober, 2012 kl. 16:55 - Svara

     Ingen fara med frågan. De är alltid välkomna :)

     Problemen med både metallerna och barnarbetet är inte Nintendos direkta fel. De må vara delaktiga, men det går egentligen inte att skylla det på ett enda företag. Foxconn är stora, världens största elektroniktillverkare faktiskt, med över 240 000 anställda och är ansvariga för tillverkningen av en enormt stor del av världens teknologi (Apple, Microsoft, Sony, Nintendo, Nokia med flera). De metaller som finns i Nintendos konsoler används i princip i all världens elektronik och barnarbetet är Foxconn som tagit in utan Nintendos eller någon annan parts godkännande, troligen. Det är superbra att motsätta sig allt detta tråkiga som visat sig, men Nintendo är inte ensamt ansvariga i detta. Foxconn är känt för sina dåliga arbetsförhållanden och olika kontroverser. Dock är Foxconn störst och bäst på vad de gör, därför flockas elektronikföretagen till dem. Vi får hoppas att Nintendo ser detta som ett varningstecken och börjar leta efter en ny samarbetspartner :)

Kommentera