Nintendo ute ur leken? Knappast.

Nintendo_har_pengar_punkt_slut

Nyligen har det rapporterats om att Nintendo har förlorat betydande summor pengar, vilket har fått många att se svart på företagets framtid. Dock rapporterar det senaste numret utav Nintendo Gamer att Nintendo har 812,8 miljarder yen på banken, det motsvarar ca 66 miljarder svenska kronor. Utöver de enorma tillgångarna har de dessutom 38 miljarder kronor säkrade i lokaler, utrustning och investeringar.

Även fast dessa siffror inte betyder mycket ryckta ur sitt sammanhang, ger de i vilket fall en bra bild utav företagets ekonomiska situation. Med de pengar de har nu kan de teoretiskt sett fortsätta att förlora lika mycket som det senaste året ända fram till år 2075. Räkna med att dina barn, barnbarn och barnbarns barn kommer att spela Super Mario, med andra ord.

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

En kommentar på "Nintendo ute ur leken? Knappast."

Kommentera