Nintendo utlovar en stadig ström av Wii U-konsoler

reggie wii u glad

”Leveranskedjan är hållbar”

När Wii släpptes för snart sex år sedan skapades kalabalik runt om i världen när det helt enkelt sålde slut mycket snabbare än vad Nintendo kunde producera nya konsoler. Resultatet blev kalabalik; tillsynes alla ville lägga vantarna på ett eget Wii, men de var slut överallt! När nu samma öde ser ut att drabba lanseringen av Wii U har Nintendos amerikanska VD Reggie Fils-Aime försäkrat oss om att de gör allt för att undvika en liknande situation. Reggie menar att Nintendo kommer att producera nya Wii U-konsoler i en rask takt.

Till Forbes sade han:

”Vi lärde oss många läxor från lanseringen av DS, lanseringen av Wii och lanseringen av 3DS. Vår leveranskedja är hållbar. Mitt jobb är att arbeta med återförsäljare, förhandla med affärspartners, att skapa en efterfrågan för produkten och att exaltera konsumenterna. Peronsligen tycker jag att vi gott och väl håller på att nå de målen.”

Detta betyder så klart inte att Wii U inte kommer att ta slut någonstans, men förhoppningsvis drar det ner på väntetiderna. Ingen vill återuppleva den hemska Wii-indidenten 06 – 07.

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

Kommentera