Nintendo utses till historiens främsta spelmakare!

nintendo-figurer-karaktärer

Nyligen har IGN utsett historiens 50 viktigaste spelutvecklare, kan du gissa vem som hamnade på plats nummer ett? Som förväntat blev det Nintendo EAD (Entertainment, Analys and Development Division) som tilldelades den oerhört prestigefulla utmärkelsen. Nintendo EAD ligger bakom några av historiens mest inflytelserika spel där de mest kända inkluderar: Super Mario Bros, Donkey Kong, Metroid, The Legend of Zelda och Pikmin.

Nedan kan du läsa hela motiveringen.

”Termen ”legendarisk” räcker nästan inte för att beskriva Nintendos Entertainment, Analys and Development Division (EAD), ett internt utvecklingsteam baserat i Japan som gång på gång har revolutionerat spel i mer än tre decennier. ”

”Med ett antal olika grupper ledda av visionärer som Shigeru Miyamoto, Gunpei Yokoi, Hideki Konno, Katsuya Eguchi, Eiji Aonuma, Genyo Takeda och Takashi Tezuka, har Nintendo inte bara skapat storslagna serier som Super Mario Bros, The Legend of Zelda och Metroid, utan även djärvt omdefinierat spel med insatser som Super Mario 64, The Legend of Zelda: Ocarina of Time, Brain Training och Wii Sports.”

”Gruppens bidrag räddade hela branschen när den kraschade i början av 80-talet, och fortsätter att omdefiniera hur världen upplever spel, hur galet det än verkar att avvika från allmänna trender. Nintendo har alltid förändrat hur vi interagerar med spel, och bara år senare verkar de göra det igen. Det är tack vare EAD. Frågan är inte om om de kommer att revolutionera branschen igen – det är när.”

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

Kommentera