NintendoBloggen på Gold-pitchen 2012

goldpitch_2

Den 15 maj förra veckan var vi på NintendoBloggen inbjudna av Bergsala AB (Nintendo i Sverige) att närvara på en spelpitch för gymnasieelever från Ljud- och Bildskolan i Kungsbacka. Under läsåret 2011/2012 har speleleverna i årskurs 2 och 3 på LBS Kungsbacka läst en kurs vid namn Digitalt Skapande, där de arbetat i grupper med att skapa spel både för stationära plattformar, mobila plattformar och webbläsare.

LBS valde i samband med detta att samarbeta med spelföretagen OnTopGames och Image & Form som båda delägs utav Bergsala AB. Under kursens gång har det skett 3 st. pitchar av spelen, ”Alpha”, ”Beta” och ”Gold”, där dessa företag agerat jury och bedömt och gett konstruktiv kritik åt elevernas spelprojekt. På den slutgiltiga ”Gold-pitchen”, som vi på redaktionen närvarade på, bestod juryn av branschveteraner som Lasse Kronér (ja, den Lasse Kronér), Bergsala AB:s VD Örjan Öberg och andra representanter och verkställande direktörer från stora spelföretag som Rising Star Games och Nordic Game Supply.

Elevernas spelpresentationer överraskade med hög kvalitet redan från första början. Det första spel som grep tag i oss var Colour Critters av Legit Entertainment. Colour Critters är kort och gott ett plattformsspel där man som kattunge ska ta tillbaka världens färg som stulits av ett elakt företag. Spelet bygger på att man skall hämta en färgburk i slutet på varje bana och sedan springa tillbaka med burken för att sätta färg på de inledningsvis grådaskiga miljöerna.

colour critters NintendoBloggen på Gold pitchen 2012

Vi fann grafiken trevlig och den kändes väldigt genomtänkt med mycket fina 3D-miljöer och teckningar. Vad som överraskade oss mest var hur mycket tid de hade lagt ner på musiken och kontrasterna mellan de färglösa miljöerna och det galna och färgsprakande party som bryter ut så fort katten (eller kiwin) når färgburken. Spelet ska släppas till webbläsare men hade passat oerhört bra som en nedladdningsbar titel till 3DS, tycker vi. Det både passar formatet och hade sett underbart ut i 3D.

Ett spel som lyckades trollbinda hela publiken var Custos: First Line of Defence av gruppen Radiation Freak. När detta visades började vi få svårt att förstå att det faktiskt rörde sig om gymnasieelever som utöver sina andra skolarbeten lyckats producera en så mäktig spelupplevelse. Custos är en spaceshooter i tredjepersonsperspektiv som bygger vidare på klassiska spel som Space Invaders och ger oss grymma Lylat Wars-vibbar. Spelet ser absolut fantastiskt ut och kommer garanterat att släppas via olika konsolers onlineaffärer i framtiden. Ni kan se en trailer till spelet nedan.

Dagen bjöd på många trevliga möten och en hel del StreetPass, vi fick bland annat Lasse Kronérs Mii. Utöver att prata och umgås med Bergsalas härlige PR Manager, Patrik Johansson, fick vi även chans att videointervjua de tre branschgiganterna Örjan Öberg (VD för Bergsala AB), Martin Defries (VD för Rising Star Games som publicerat spel som Harvest Moon och No More Heroes) och den supersnälla mediaprofilen och spelentreprenören Lasse Kronér.

Klicka på bilderna nedan för att komma till intervjuerna.

Örjan Öberg, VD Bergsala AB

ÖRJAN ÖBERG VD BERGSALA AB NintendoBloggen på Gold pitchen 2012

Martin Defries, VD Rising Star Games

martin defries coo rising star games NintendoBloggen på Gold pitchen 2012

Lasse Kronér, mediaprofil, musiker och spelentreprenör

LASSE KRONÉR SPELAR NINTENDO 3DS NintendoBloggen på Gold pitchen 2012

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

En kommentar på "NintendoBloggen på Gold-pitchen 2012"

  1. magnus berg 21 maj, 2012 kl. 21:21 - Svara

    Imponerad! Så fint reportage. Så uttömmande och om framåtanda vittnande. Kanon!

Kommentera