Nintendos hemlighetsmakeri med Wii U upprör spelutvecklare

Darksiders-2

Haydn Dalton från Vigil Games har sagt att han önskar att Nintendo kunde sluta upp med det hemlighetsmakeri som kretsar kring Wii U. Enligt honom skulle detta underlätta något oerhört för spelutvecklare så att de slipper tassa runt känsliga ämnen (som dess hårdvaruprestanda) i intervjuer och liknande. Tydligen ska inte utvecklare kunna prata öppet om sina Wii U-produkter innan Nintendo avslöjat alla konsolens funktioner.

”Det är besvärligt eftersom vi måste tassa runt svaren på känsliga frågor. Vi vill naturligtvis att de ska avtäcka allt så att vi kan prata öppet om våra spel. Jag är hellre ärlig mot människor än att ställa dem motfrågor som svar. I det ögonblick de avslöjat allt kommer en tyngd att lyftas från våra axlar så vi kan prata öppet om Wii U.”

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

Kommentera