Peter Molyneux hatar traditionella kontroller

peter_molyneux

Peter Molyneux, tidigare anställd på Lionhead Studios, är ökänd för sina kontroversiella uttalanden. Nyligen uttryckte han sitt missnöje över traditionella handkontroller, han finner dem både tråkiga och obekväma. Nedan följer ett citat från intervjun:

”Jag är dödstrött på att ha mina händer fastklamrade kring en handkontroll. Att tvingas använda min tumme på ett visst och att ha handen fast på andra sidan av kontrollen bara för att spelet ska få säga: ”Du måste göra på det här sättet. Gör du inte det kommer vi att straffa dig.” Klassiska kontrollmetoder får mig att känna mig som en laboratorieråtta i en labyrint genom att tvingas att uppleva spel på detta vis. Visst, handkontroller är bra, de ger oss precis vad vi vill, men de har blivit så tröttsamma och tråkiga.”

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

Kommentera