Pongskaparen ”förvirras” av Wii U, förutspår slutet på en era

wii u unboxing iwata

Nolan K. Bushnell, en av männen bakom Atari och Pong har i en intervju med New York Times sagt att han förbryllas av Nintendos nya Wii U. Bushnell tror att Wii U markerar slutet på en era av moderna spelkonsoler och tror inte på stor succé. Nedan följer ett citat:

”Jag faktiskt är förbryllad av den och tror inte att [Wii U] kommer att bli en stor framgång. Det känns som slutet på en era för mig.”

Det är lätt att se Bushnells ord som struntprat, men som en av männen bakom Pong är hans åsikter och tankar att respektera i mångas ögon. Nintendo själva är nog inte särskilt glada över att få höra något sådant här från mannen som kallas videospelens ”gudfader”.

Tror du Wii U markerar slutet på en konsolera?

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

2 kommentarer på "Pongskaparen ”förvirras” av Wii U, förutspår slutet på en era"

  1. and_u 26 november, 2012 kl. 17:12 - Svara

    Bushnell fastslår bara hur omodern han är med detta påstående. Det är svårt att förutsäga människors teknikframtid, men Nintendo försöker iaf.

    • Julius Guldbog 27 november, 2012 kl. 10:40 - Svara

      Det kan nog vara så att han inte har rätt, men han har verkligen statusen som krävs för att ett sådant här uttalande ska respekteras. Det är oerhört svårt att utsäga framtiden, men vi får hoppas att han misstar sig.

Kommentera