PS Vita får sänkt pris nästa år – Hotar det 3DS?

playstation-vita

En representant för Sony i Storbritannien har sagt att PlayStation Vita ska ”få en prisskänkning nästa år”. Datumet för denna prisändring är dock ”fortfarande under diskussion”. Ett lägre pris på konsolen skulle kunna göra den till ett potentiellt större hot mot Nintendo 3DS, som fick en stor säljknuff efter dess prissänkning i augusti förra året.

Att Sony pratar om en prissänkning ett fåtal månader innan julhandeln verkar vara klantigt, dock. Vita kommer säkert att sälja bra under julen, men det kommer även att finnas en stor del människor som hellre väntar tills priset har sänkts. Väntar Sony för länge med det nya priset skulle de som väntar kunna tappa intresset för konsolen och i stället köpa ett 3DS.

Smart drag av Sony?

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

7 kommentarer på "PS Vita får sänkt pris nästa år – Hotar det 3DS?"

 1. Gröngås 1 oktober, 2012 kl. 19:09 - Svara

  Tycker att Sony borde sänka priset redan inför årets julhandel då PS-Vitan förtjänar ett mycket bättre öde än vad den fått. Sony verkar tro att försäljningen kommer att lyfta av sig själv…När skall de inse att de inte längre är giganten i spelvärlden?

  • Julius Guldbog 1 oktober, 2012 kl. 21:45 - Svara

   Tråkigt att det ska behöva vara så, det är bra för alla om även Vita skulle få sig ett säljlyft. 3DS skulle verkligen behöva få sig lite kraftigare motstånd.

   • Peter 2 oktober, 2012 kl. 09:38 - Svara

    Ja, det är så jag tänker också.
    Om Nintendo inte får något ordentligt motstånd kan det lätt bli att de blir lata in lägger ner tillräckligt mycket energi på att utveckla sina spel och göra de så bra som möjligt då de inte får något motstånd.

    Jag hoppas att PS Vita får sig ett lyft och att de kan fixa lite konkurrens åt Nintendo så att vi får två maskiner som det kommer massa bra spel till.

    • Julius Guldbog 2 oktober, 2012 kl. 14:55 - Svara

     Vi får hoppas att det blir så, annars kanske Nintendo lägger upp fötterna på bordet och latar sig. Det vill vi inte!

 2. Sebastian Lundh 3 oktober, 2012 kl. 20:23 - Svara

  Att Nintendo skulle få för sig att bli för lata tror jag nog inte. Det skulle nog kräva en del, då de kommer få mycket konkurrens av alla Smart-Phones i framtiden.

  Dessutom så är det ju tänkt att deras Wii U kommer att kunna fungera tillsammans med 3DS, och då blir det ju extra viktigt att få ut så många 3DS som möjligt, då folk med 3DS nog kommer att känna att de får ut mer av den om de dessutom har ett Wii U istället för PS4/720.

  • Julius Guldbog 3 oktober, 2012 kl. 20:40 - Svara

   Det är nog ingen risk för att de skulle lata till sig, beskrev bara det värsta tänkbara scenariot.

   Nintendo fortsätter garanterat att kämpa vidare :)

 3. Sebastian Lundh 3 oktober, 2012 kl. 20:41 - Svara

  Ja, och det är väl tur för oss det. :)

Kommentera