Rayman-skaparen hyllar Wii U och dess förmågor

rayman-legends-gameplay

I  en intervju med den franska hemsidan Gameblog.fr har skaparen av Beyond Good & Evil och Rayman, Michel Ancel, pratat mycket om Wii U.

Enligt Ubisoft-utvecklaren har Nintendo haft det svårt att förklara sin nya konsol för världen, något Ancel tror beror på att Wii U faktiskt måste testas innan den kan förstås. Trots sin oro förblir han optimistisk och fortsätter med att berätta om Wii U:s tekniska duglighet.

Wii U ska ha ett till synes gigantiskt minne med få eller nästan inga begränsningar i hur mycket det kan lagra, något som gör konsolen perfekt för 2D-spel. Rayman Legends, till exempel, kräver ohyggligt mycket utrymme med sina detaljerade texturer, teckningar och liknande. Ancel menar att även om Wii U är kraftfull är den inte en traditionell nästagenerationskonsol med ett stort hopp i grafikprestanda. Nintendo har gjort i stället gjort annorlunda val inför den kommande generationen.

Det känns som att utvecklare verkar enas om att Wii U är stark precis där den behöver vara det. Tror du att Nintendos ”annorlunda” val kommer att löna sig?

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

En kommentar på "Rayman-skaparen hyllar Wii U och dess förmågor"

Kommentera