Redaktionen beger sig till Retrospelsmässan!

retrospelsmässan

Den 28 april kl. 10:00 (nu på lördag) slår portarna upp till Retrospelsmässan 2012. Det är i Gamlestadens medborgarhus i Göteborg mässan tar plats och självklart kommer vi på NintendoBloggen att vara där och rapportera! Utöver att vara en perfekt mötesplats för spelfantaster av alla slag är Retrospelsmässan ett ypperligt tillfälle att testa gamla spel från 70- 80- och 90-talet. För samlaren finns det även möjligheter att köpa retrospel i marknadsdelen av mässan.

På Nintendo-fronten finns det mycket gott att välja mellan, nedan har ni våra höjdpunkter:

bergsala tävling Redaktionen beger sig till Retrospelsmässan!

Först och främst kommer Bergsala/Nintendo att hålla i en StreetPass-tävling under mässans första dag där du kan vinna ett av de tre spelen som du kan se på bilden. Tre personer från Bergsala kommer gå runt med sina 3DS och använda StreetPass. Får du en StreetPass Hit från någon eller flera av dessa kommer deras Mii-figurer att avslöja en kod. Denna kod (som representerar ett av de tre spelen) skickar du i ett mejl till info@bergsala.se tillsammans med namnet på din egen Mii samt en motivation (bild eller text) till varför just du ska vinna spelet i fråga! Missar ni dem helt men får en Ganon i stället, kan ni vara säkra på att ni gick förbi oss.

Mässan får även besök av cosplayern Pixelninja (känd för sin grymma Samus-dräkt) och Laurence Kollberg som vann Nintendo-SM 1992. Retrospelsmässan kommer att hålla i en tävling liknande finalen från 1992, där vinnaren får möta Laurence i en episk drömfinal! Laurence har övat i några månaders tid för att förhoppningsvis ge vinnaren av tävlingen en riktig omgång. Missa inte Super Mario Bros.-tävlingen där du ska springa in i mål på bana 1-1 så fort som möjligt!

pixelninja retrospelsmässan Redaktionen beger sig till Retrospelsmässan!

Från NintendoBloggen kommer jag (Julius), Max och Anders att närvara och njuta av och rapportera om så mycket vi bara kan av allt som erbjuds. Retrospelsmässan var snälla nog att ge oss presspass så räkna därför med att se oss i kö tidigt på morgonen klistrade mot dörrarna. Om ni ska till mässan kan det vara bra att veta hur vi ser ut så att ni kan säga hej, därför har vi tryckt några t-shirts som vi kommer att ha på oss under hela dagen. Ni kan se dem nedan. Om ni vill se bilder på våra nyllen, klicka här.

TRÖJOR Redaktionen beger sig till Retrospelsmässan!
Figuren på den högra tröjan är det närmsta vi kommit en maskot. Oroa er inte, han är snäll.

Inträdet kostar 70 kronor och mässan pågår från 10:00 till 18:00. Vill ni läsa mer om mässan kan ni göra det på Retrospelsmässan.se. Oavsett om vi ses där eller inte kommer ni att kunna läsa allt om vad vi tyckte om tillställningen här på sidan efter att mässan är slut.

Vad tycker ni om Retrospelsmässan och kommer ni att gå?

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

Kommentera