Reggie: ”Anslut en hårddisk på 3 TB till Wii U om du vill”

wii u e3 2012 reggie

Reggie Fils-Aime har i en intervju angående Wii U:s relativt små hårddiskar sagt:

”Du kan ansluta en ordentlig hårddisk på tre terabyte om du vill. Jag skulle älska dig som en digital konsument.”

”Anledningen till att vi gjorde på detta sättet är att kostnaden för denna typ av lagringsminne snabbt rasar. Vad vi inte vill göra är att knyta en vinstmodell till något som snabbt sjunker i pris med tiden. Vi låter konsumenten köpa så mycket [minne] de vill, så billigt som de vill. ”

Detta låter som en mycket bra lösning, tycker jag. En större hårddisk hade ökat kostnaden på maskinen, något vi alla hade klagat på. Nu när du nu kan köpa externa hårddiskar extremt billigt finns det inte någon större anledning att ha ett gigantiskt minne i konsolen då alla kanske inte har användning för en enorm, inbyggd hårddisk.

Men vad tycker du, är det ett bra beslut?

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

En kommentar på "Reggie: ”Anslut en hårddisk på 3 TB till Wii U om du vill”"

  1. Daniel 14 september, 2012 kl. 17:36 - Svara

    Helt klart rätt tänkt. För att nå ut till den stora massan är det bra med ett så lågt pris som möjligt. Större lagringsutrymme hade bara gjort konsolen dyrare (speciellt eftersom det är SSD) vilket kunde ha skrämt iväg många.

Kommentera