Nintendo presents: New Style Boutique

new style boutique 3ds
7.0

  Totalpoäng
Variation: 7/10
Svårighet: 4/10
Presentation: 7/10

Massor av kläder | Som att driva ett litet företag | Stor variation

På tok för lätt | Tråkig musik

new style boutique Nintendo presents: New Style Boutique

Dags att öva upp ditt fashion sense!

Jag minns de dagar då gamerkulturen endast ansågs bestå av pojkar. Oavsett om de var svettiga tonåringar, osociala ninjakufar eller småbarn var de ändå pojkar. Som liten kille tyckte jag att verkligheten såg annorlunda ut; för mig var spelvärlden mångfasetterad både vad gäller kön och ålder men enligt barn i min omgivning var det fel. Det fanns inga tjejer som spelade spel och de få spel som kunde kallas ”tjejiga” skulle man hålla sig borta från som kille, tyckte de. Självklart var det barnen som hade fel och den som hävdar något annat har också fel.

Nintendo presents: New Style Boutique och dess föregångare är ett perfekt exempel på gränsöverskridande underhållning och ett bevis på hur Nintendo med DS, och senare 3DS, inte bara ökade spelandets mångfald men även breddade de redan inbitna spelarnas trångsynta sinnen. För tio år sedan hade jag aldrig kunnat se mig själv jobba i en virtuell modebutik, men nu känns det lika naturligt att ägna en stund åt styling som det är att skjuta skallen av en zombie.

Rent spelmässigt erbjuder New Style Boutique mycket. Handlingen dikterar att du är en kvinna som av en händelse går in i en klädbutik och erbjuds ett jobb. Från det är det ditt uppdrag att hjälpa butikens kunder med styling, att köpa in nya varor till butikens lager, att ha hand om dess budget och att inreda den. Du kan till och med bestämma hur du själv ser ut, men hur unik du än försöker göra din karaktär kommer hon alltid att se i princip likadan ut som spelets resterande pinnsmala och storögda kvinnor.

new style boutique 2 Nintendo presents: New Style Boutique

Kunderna kommer i många färger och former och är för första gången i serien av varierande kön. Kvinnorna är på plats direkt, men männen kan låsas upp när ditt sinne för fashion förbättrats. Grunden i New Style Boutique utgörs av att utforma utstyrslar (kläder, accessoarer, frisyr, smink m.m.) efter en kunds behov, det går ut på att matcha stilar och mönster enligt kundens personlighet. Då jag aldrig misslyckats är jag antingen extremt modemedveten eller så är de jag hittills hjälpt väldigt lättimponerade. Jag skulle föreslå att det är en blandning av båda, men är fallet inte så är uppdragen på tok för lätta.

Efter ett lyckat stylistuppdrag hamnar den stajlades glädje i en lyckokristall, som på sätt och vis fungerar som erfarenhetspoäng. Efter en arbetsdag överförs all glädje du samlat till månen (ja, månen!) som byter fas baserat på hur nöjda dina kunder blivit. Ju mer lycka du skapar desto fler funktioner och aspekter av spelet låser du upp.

Självklart är New Style Boutique mest relevant för de modeintresserade och den som vill lära sig mer om industrin kan du dra många lärdomar från spelets hjälpsystem som kastar förklaringar av ord som chic och denim över dig stup i kvarten. Men att sköta butikens verksamhet utvecklar utöver ditt sinne för stil även en känsla för ekonomi och företagsamhet. Man driver ändå ett företag. När du upptäcker detta får spelet ett visst djup och även chansen att tilltala en bredare målgrupp.

new style boutique 3 Nintendo presents: New Style Boutique

För att bli en fashionista är det viktigt att utanför den hektiska modebranschen hitta avkoppling, något som New Style Boutique har i ett överflöd. Att ta långa promenader, gå till ett fik eller att inreda sin lägenhet är endast några av alla smånöjen som erbjuds. Spelet har en viss flexibilitet och därför är du inte fast i ett mönster av att endast möta kunder dag ut och dag in om du inte vill. I omgångar såg jag New Style Boutique som en slags lyxig livssimulator.

New Style Boutique utnyttjar hårdvaran bra och har snygg och detaljerad grafik, och musik som är trevlig men samtidigt ganska intetsägande. Dess nätverksfunktioner (du kan öppna en onlinebutik för 3DS-vänner) och stödet för Augmented Reality, StreetPass och SpotPass tillför extra livslängd och förströelser. Det finns med andra ord alltid något att göra.

Det är svårt att förklara varför spelet i slutändan är så roligt, men det är det, tro mig. Med en ständigt fortlöpande berättelse, de beroendeframkallande shoppingturerna, behaget av att lyckas med en utstyrsel och sedan sälja den, och den stora variationen av smånöjen vet New Style Boutique hur man underhåller.

new style boutique 4 Nintendo presents: New Style Boutique

Sammanfattning

Nintendo presents: New Style Boutique är ett måste för den som gillar genren och har ett intresse för mode, men passar även utmärkt för den inbitne gamern som vill bredda sin horisont. Spelet har ett överraskande djup men har tendensen att bli alldeles för lätt emellanåt. Med extremt många funktioner och en snygg presentation kan jag nästan garantera många härliga speltimmar. Självklart är spelet inte för alla, men tänker du ”Öööh, nej. Det är för tjejigt.” första gången du ser det rekommenderar jag i alla fall att du testar det innan du häver ur dig vad som helst. Vilken tur att det finns en demoversion på eShop.

Spelet fick vi från Bergsala AB.
Betygsinformation 

Spelinformation

TITEL: Nintendo presents: New Style Boutique

UTVECKLARE: syn Sophia, Nintendo SPD

UTGIVARE: Nintendo

PLATTFORM(AR): Nintendo 3DS

GENRE(R): Simulation

LANSERINGSDATUM: 2012-11-16


Lanseringstrailer

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

10 kommentarer på "Nintendo presents: New Style Boutique"

 1. Linnéa 23 november, 2012 kl. 13:26 - Svara

  Åh! Det här hade jag inte sett ännu! Gillade det till vanliga ds. Kanske blir ett ett köp. När jag skaffat ett 3ds då. Väntar fortfarande på Animal Crossing ^-^ Bra recension, förresten :D

  • Julius Guldbog 23 november, 2012 kl. 13:41 - Svara

   Tack så mycket, Linnéa! Gillade du det första spelet kommer du nog gilla det nya. 3DS har ju många bra spel nu, men Animal Crossing är nog värt att vänta på.

 2. Yulia 23 november, 2012 kl. 14:19 - Svara

  Jag tycker detta spelet är fantastiskt. Skulle själv ge det högsta poäng om man kunde välja att ens karaktär skulle vara kille.
  Kan ju passa på att tipsa om min ”webshop” också, min kod är: H55B52S29

 3. Peter 24 november, 2012 kl. 01:20 - Svara

  Najs recension.

  Oväntat högt betyg för det här spelet. Hade förväntat mig ett rätt uselt spel, men det verkar ju på er som att det faktiskt är rätt skoj.

  • Julius Guldbog 24 november, 2012 kl. 02:37 - Svara

   Skenet kan bedra och detta är enligt mig ett spel som lätt förbises bland andra ”fräckare” titlar. I alla fall värt att testa demoversionen på eShop.

 4. Martin 24 november, 2012 kl. 20:53 - Svara

  Jag har fått spelet från KP och ska skriva en recension till på tisdag!
  Håller verkligen med om att detta inte bara är ett spel för tjejer!
  Super bra recension!!! :D

  (Recensionen kommer vara med i KP 1 för de som undrar).

  • Julius Guldbog 25 november, 2012 kl. 13:47 - Svara

   Tack Martin! Det är ett spel för många målgrupper! Ska hålla utkik efter recensionen!

 5. Martin 25 november, 2012 kl. 19:49 - Svara

  NICE!

 6. oljig_pingvin 28 november, 2012 kl. 12:39 - Svara

  känns ju bara som ett tjejspel även efter att jag testat demot, varför skulle någon utom de som är intresserade av mode gilla detta spllet?

  • Julius Guldbog 28 november, 2012 kl. 14:53 - Svara

   Vet inte om du läst recensionen eller inte, men i den ger jag ganska många anledningar till varför jag tycker att spelet tilltalar en bredare målgrupp.

Kommentera