RYKTE: ”Wii U är 19 gånger starkare än PS3”

wii-u-gamepad-svart-e3

Tio ton salt räcker inte

I en intervju med Total Revue på Eurogamer Expo har en representant för Nintendo berättat att Wii U tydligen ska vara otroliga ”19 gånger starkare än ett PlayStation 3″.

Att detta inte stämmer är nästan inget jag behöver förtydliga. Även om en representant faktiskt sade detta är det snarare så att personen i fråga inte har en aning om vad den pratar om än att hen skulle ha fått denna otroliga information från Nintendo. En spelmaskin som är 19 gånger starkare än en av de starkaste konsolerna i denna generation skulle först och främst vara extremt dyr att tillverka och omöjlig att sälja på grund av dess höga pris.

Vad tycker du om representantens överdrivna påstående?

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

4 kommentarer på "RYKTE: ”Wii U är 19 gånger starkare än PS3”"

 1. Peter 9 oktober, 2012 kl. 10:43 - Svara

  Jag tror inte att det stämmer (men skulle bli väldigt glad om det var så).

  Jag skulle tro att det är ett missförstånd eller att Nintendorepresentanten inte var särskilt insatt.

  Ser man till ramminnet så är den rätt så mycket kraftfullare än PS3 och enligt Nintendo.se så har Wii U cirka 20 gånger mer ramminne än Wii.

  Kanske har det blivit något missförstånd med det?

  Men jag hoppas såklart på att det inte är ett missförstånd och att det faktiskt är 19 gånger starkare. För det hade varit ballt.

  • Julius Guldbog 9 oktober, 2012 kl. 17:19 - Svara

   Ett missförstånd eller oinsatthet (kan man säga det?) är troligen det som hänt. Det kanske handlade om Wii U och RAM-minnet i jämförelse med Wii.

   Det hade varit ballt, men då hade vi nog fått höra att Wii U är ett oerhört kraftpaket och inte bara en bit starkare än konkurrenterna.

   Men vem vet, vi kanske har tur?

 2. Pär 17 oktober, 2012 kl. 16:36 - Svara

  kan det inte vara så som Peter är inne på att det handlar om att Wii U ev är 19 ggr så stark som PS3 i någon specifik punkt?

  • Julius Guldbog 17 oktober, 2012 kl. 22:35 - Svara

   Kan mycket väl vara så att de menade Wii i stället för PS3. Wii har ca 20 gånger mindre RAM än Wii U. Detta är bara ett rykte och bör behandlas som det, ursprungsförfattaren har med tiden visat sig vara lite skum när det kommer till att veta vad representanten sade. Kan vara så att hen helt enkelt hörde fel.

Kommentera