SEGA omstrukturerar efter förlust på 7,1 miljarder

Sega-logo

SEGA har lagt ner ett stort antal projekt efter att de gjort en förödande förlust på 7,1 miljarder yen. Företaget kommer nu att göra stora omstruktureringar och endast fortsätta arbeta på deras existerande serier som Aliens och Sonic the Hedgehog. Nedan kan ni läsa ett utdrag från SEGA:s pressmeddelande rörande nyheterna om företagets förluster.

”På grund av ett utmanande ekonomiskt klimat och de betydande förändringarna inom den interaktiva spelindustrin, har SEGA fattat beslutet att konsolidera sin förlagsverksamhet i syfte att fokusera på att utveckla digitalt innehåll och att driva sina befintliga serier som Sonic the Hedgehog, Total War, Football Manager och Aliens. Förändringarna kommer att positionera SEGA som en innehållsledd organisation, som maximerar försäljningen med en balanserad spelportfolio jämt fördelad över förpackad och digital distribution.”

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

Kommentera