Shigeru Miyamoto att avgå som chef för Nintendo EAD?

miyamoto_nintendo_shigeru

Enligt ett rykte skapat av en NeoGaf-användare vid namn Shikamaru Ninja ska Nintendos legedariska speldesigner Shigeru Miyamoto i december avgå från sin chefsposition på EAD-avdelningen (företagets huvudutvecklare). Den största anledningen till beslutet ska enligt ryktet vara att att Miyamotos chefsroll överskuggar produkter utvecklade av yngre producenter och regissörer. Takashi Tezuka, regissören för New Super Mario Bros.-serien, sägs vara den som ska ta över efter Miyamotos avgång.

Källan hävdar även att en ny avdelning med yngre spelutvecklare ledda av Shigeru Miyamoto ska startas för att satsa på mindre spelproduktioner. Miyamotos positionsbyte ska leda till att nya idéer får chansen att blomstra både hos EAD och hos den nya, yngre gruppen.

Detta är inget som låter ologiskt, men om det är sant eller inte är en helt annan femma. Vad tror du, hade det varit en bra lösning om det visar sig finnas någon sanning i ryktet?

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

En kommentar på "Shigeru Miyamoto att avgå som chef för Nintendo EAD?"

Kommentera