Shigeru Miyamoto pratar Miiverse, Zelda och onlinespel

miyamoto e3 zelda shigeru

Spanska Gamereactor fick nyligen chansen att sätta sig ned och prata med Shigeru Miyamoto i samband med hans mottagande av Prinsen av Asturiens pris för kommunikation och humaniora. Intervjun är lång och tar upp många viktiga och intressanta bitar, bland annat pratar Miyamoto om Retro Studios och utvecklingen av Zelda, Miiverse och Nintendos onlinestrategier. Läs mer i listan nedan.

  • Eftersom nästan alla som kommer att köpa ett Wii U redan har Wii Remotes, Nunchuks m.m. får utvecklare större möjligheter i sitt spelskapande.
  • Miyamoto tycker inte att Nintendo [med Wii] hamnade efter när det gäller online men tycker att det nu är rätt tillfälle att verkligen hoppa på tåget. Köper du ett Wii U ”måste” du gå online med konsolen för att inte missa något.
  • Retro Studios är kvalificerade för att göra ett Zelda-spel, men eftersom de är belägna i USA får de i stället jobba med projekt där de inte är så beroende av Nintendo i Japan.
  • Nintendo ska uppmuntra till handskrivna meddelanden i Miiverse.
  • Miyamoto har två mål: egna skapelser och att göra nya utvecklingsteam som inte är beroende av honom.
  • Skärmstorleken på iPad Mini är ännu en indikation på att de valde rätt storlek på GamePads skärm.
Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

Kommentera