Skärmen på Wii U GamePad uppdateras snabbare än TV-skärmen

wii u gamepad nintendoland

Utvecklaren Two Tribes har i en intervju sagt att det inte sker någon bildfördröjning när deras Wii U-version av Toki Tori 2 visas på GamePads skärm. Enligt en av utvecklingsstudions grundare, Collin Van Ginkel, är skärmen på Wii U GamePad snabbare på att uppdatera än de TV-apparater de använde för att testa hårdvaran. Van Ginkel tror att bilduppdateringen för GamePads skärm försämras ju längre bort från konsolen kontrollen befinner sig.

”I våra testuppställningar ser vi att GamePads skärm faktiskt uppdateras snabbare än vår LCD-TV om vi skickar exakt samma bild till de båda. Min gissning är, men detta är ren spekulation, att den enda gången en bildfördröjning kan ske är när du [och kontrollen] befinner er för långt bort från TV:n, vilket bryter ner signalen.”

Detta är väldigt goda nyheter då vi för några veckor sedan hörde rapporter om att GamePad-skärmen lider av ”en viss bildfördröjning”. Det skulle kunna vara så att skribenten spelade med en äldre och ofärdig version av konsolen och därför upplevde dessa problem. Vi kommer att få lära oss mer om Wii U den 13 september då Nintendo kommer att hålla en presskonferens om deras kommande konsol och förhoppningsvis avslöja dess släppdatum och pris.

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

2 kommentarer på "Skärmen på Wii U GamePad uppdateras snabbare än TV-skärmen"

  1. Kenny 27 augusti, 2012 kl. 15:43 - Svara

    Sweet!! :)

    • Julius Guldbog 27 augusti, 2012 kl. 16:19 - Svara

      Ja, verkligen! Den senaste tidens nyheter pekar verkligen mot att bilduppdateringen kommer att fungera utmärkt!

Kommentera