Snart kan du köpa paketerade spel via eShop

NSMB2

Under en aktiesparsträff har Nintendo-bossen Satoru Iwata meddelat att Nintendo kommer att satsa på digital distribution av paketerade spel från och med augusti. Det första spelet som ska få en digital makeover är New Super Mario Bros. 2.

Med andra ord kommer du om några månader att kunna köpa både fysiska och digitala kopior av Nintendos egna titlar. De digitala kopiorna kommer gå att köpa både via eShop och din traditionella spelåterförsäljare. Spelbutiker kommer utöver spelkassetter och skivor att sälja nedladdningskoder som du helt enkelt knappar in på ditt 3DS/Wii U för att kunna ladda ner det. Spelen kommer att kosta lika mycket vilket sätt du än köper dem på.

De digitala kopiorna kommer att vara låsta till en enskild konsol, vilket kommer vara jobbigt om du till exempel skulle vilja låna ut ditt spel till en vän. När priset dessutom är detsamma ser jag egentligen ingen anledning till varför du skulle köpa en digital kopia.

Vad tycker du om detta?

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

2 kommentarer på "Snart kan du köpa paketerade spel via eShop"

  1. Daniel 27 april, 2012 kl. 15:51 - Svara

    Det som vore skönt att ha sina spel digitalt är att man tar med sig alla sin spel var man än är – bara man har med sig 3DS:en!

    Men digitalt har såklart negativa sidor också, så vet inte riktigt vad jag kommer välja…

    • Julius Guldbog 27 april, 2012 kl. 17:05 - Svara

      Jag håller med dig om det där, det hade varit skönt att kunna bära med sig allt samtidigt. Det enda jag tänker på är problemet att de är låsta till konsolen och att du antagligen ganska snabbt kommer behöva köpa nya minneskort. Det blir en extra kostnad…

Kommentera