Sony säger att PS3 och Vita lätt kan återskapa det Wii U gör

playstation-vita

Sony har återigen sagt att Wii U:s funktioner väldigt lätt kan återskapas med ett PlayStation Vita och ett PlayStation 3. I en intervju med Engadget sade en representant följande:

”Vi berättar ofta för våra PlayStation-fans att det Wii U erbjuder är något som PlayStation Vita och PlayStation 3 kan göra utan större ansträngning. Dock handlar det inte bara om själva funktionen, det handlar i stället om huruvida funktionen faktiskt har någon mening. Det avgör mjukvaran.”

Visst är det något jag tror skulle fungera väldigt bra, men en fördel Wii U har är att GamePad följer med från början och är en så central och viktig del i upplevelsen. Köper du ett PlayStation 3 behöver du dessutom köpa ett Vita för att uppleva något liknande Wii U, vilket kan bli både dyrt och omständigt (speciellt då du med Wii U får allt som behövs i ett paket).

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

4 kommentarer på "Sony säger att PS3 och Vita lätt kan återskapa det Wii U gör"

 1. Tommy Håkansson 21 september, 2012 kl. 08:49 - Svara

  Vänta, PS Vita kan streama gameplay från PS3? What? Och det här har de hållt hemligt fram till nu? Låter inte helt trovärdigt.

 2. Cezary 21 september, 2012 kl. 09:33 - Svara

  Sony fortsätter att vara patetisk känns de som. Wii U är helt annat teknik. Det går dåligt för Sony så de gör allt för att förödmjuka de andra

  • DavidBluBB 21 september, 2012 kl. 13:21 - Svara

   Vita är byggd med möjlighet att kommunicera med PS3. Tror helt och fullt på att den lösningen skulle kunna producera samma resultat som WiiU.

   Men dels är kombon PS3/Vita betydligt dyrare än en WiiU och sedan kommer spelen till WiiU vara byggda och designade från grunden med tanke på touch kontrollen.

   Uttalandet i sig är det absolut inget fel på men att det skulle komma produkter som utnyttjar Sonys möjlighet tror jag inte på för en sekund.

 3. Pepsi 21 september, 2012 kl. 17:16 - Svara

  JAG DOG.
  Varför i helvete skulle dem göra det här? Sluta kopiera andra. Kom med egna idéer(inte för att Wii U är helt originellt, men det är första tablett kontrollen som är till för att spela osv)….

Kommentera