”Spelutvecklare klarar sig bättre på eShop än på App Store”

nintendo-eshop1-600x300

Nnooo, studion bakom EscapeVektor, är erfaren när det gäller spellansering via digitala mjukvaruaffärer. Under åren har de utvecklat spel till både WiiWare, DSiWare och Apples App Store. Nic Watt från Nnooo hävdar att utvecklare klarar sig bättre på att göra spel till Nintendos onlineaffärer då de som köper Nintendo-konsoler är mer intresserade av videospel. Han menar att Apple-konsumenter endast är ute efter låga priser och nymodigheter.

”När det gäller försäljningen har vi inte sett ens i närheten av försäljningsvolymen för Pop på iOS-enheter som vi har på WiiWare och DSiWare.”

”Den största fördelen i våra ögon är att de människor som köper Nintendo-plattformar faktiskt bryr sig om att köpa och spela spel. De är aktivt engagerade i spel och vill ha nytt innehåll och nya upplevelser. I jämförelse känner jag att alltför många användare av iOS vill åka snålskjuts och få så mycket de kan för en liten utgift. De är inte ute efter kvalitetsupplevelser eller livslängd utan endast nymodigheter och låga priser.”

Vad tycker du, finns det någon sanning i det han säger?

Om Julius Guldbog Se alla inlägg av
Julius spelintresse har vuxit sig stort sedan han fick en Game Boy och sin första spelkassett. Nästa steg var ett Nintendo 64 och på det vägen fortsatte det. Som chefredaktör är han huvudansvarig för hemsidan, dess innehåll och nyhetsflöde.

4 kommentarer på "”Spelutvecklare klarar sig bättre på eShop än på App Store”"

 1. Kenny 15 augusti, 2012 kl. 12:45 - Svara

  Dessutom sämre kontroll på de flesta spelen för iOS. Är det ett tvspel så ska det spelas på tv med en handkontroll som är utformad för spelande!

  • Julius Guldbog 15 augusti, 2012 kl. 13:02 - Svara

   Spel kan komma i alla typer av former, men visst underlättar det att ha flera kontrollmetoder.

 2. Frezdaner 16 augusti, 2012 kl. 12:07 - Svara

  Kvalité före kvantitet om ni frågar mig.

  • Julius Guldbog 16 augusti, 2012 kl. 12:30 - Svara

   Helt rätt inställning! Dock måste det finnas en balans mellan de båda för att utvecklare ska kunna fortsätta, och det verkar som att i alla fall WiiWare och DSiWare erbjuder det.

Kommentera